Crítica de Sons de Xaloc de “La dona de negre”


LA DONA DE NEGRE: ELEGANTMENT ATERRIDORA

2 maig, 2015 431 Visites

“Hi ha històries que mai s’obliden”

MARIA SEGUÍ GONZÁLEZ

Sons de Xaloc

Aquesta frase podria sintetitzar, perfectament, l’argument central de La Dona de Negre. L’Últim Toc Teatre ens presenta una versió fresca i renovada de la famosa novel·la escrita per Susan Hill i Stephen Mallatratt. La història obri amb l’aparició d’Arthur Kipps (Claudi Ferrer), un home que pretén contar la seua història per tal d’exorcitzar tots els fantasmes que aquesta comporta. Per a això, compta amb l’ajuda d’un jove actor (Emili Chaqués) que facilitarà el camí de la narració.

L’argument de La Dona de Negre és força conegut, degut a la recent adaptació al cinema protagonitzada per Daniel Radcliffe. Malgrat això, L’ÚItim Toc Teatre aconsegueix endinsar l’espectador en una versió teatral plena de misteri i que frega gràcilment el terror més pur.

És sorprenent com les històries de cases encantades, nens orfes i fantasmes aconsegueixen atemorir a l’espectador en ple segle XXI.La Dona de Negre, a més, compta amb el factor sorpresa que es mostra de manera constant i que no deixa a l’auditori cap moment per a la relaxació. La tensió constant de les aparicions, els efectes de so i les llums juguen un paper fonamental en aquesta adaptació.

Per altra banda, cal destacar el treball dels dos actors, que aconsegueixen interpretar cadascú dels personatges de l’obra, sense que el públic puga notar cap absència. A més, el treball escenogràfic, senzill però històricament acceptable, convida a l’espectador a endinsar-se en un joc on la imaginació és clau. Però que aconsegueix el seu propòsit a l’hora de captar l’atenció i representar les escenes d’una manera precisa.

La dona de negre romandrà al Teatre Micalet del 29 d’abril fins al 3 de maig i pròximament serà traslladada a la Sala Matilde Salvador (Centre la Nau, València) el 6 i 7 de maig. Cap excusa és vàlida, ha arribat el moment de visitar la Casa del Llac i viure una estança elegantment aterridora.

Enllaç per llegir l’article en líniadona_de_negre

Dejar un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*